ГЕОРГИ ИВАНОВ: ВЯРВАМ, И НЕ САМО АЗ, ЧЕ 2004 ГОДИНА БЕ ПОВРАТНА ЗА ХАСКОВСКИЯ ТЕАТЪР И РЕШАВАЩА ЗА НЕГОВОТО БЪДЕЩЕ

В оставащите дни до 8 септември, когато честваме Рождество Богородично и Празника на град Хасково, да си припомним какво през годините добавяхме към историята на нашия град, за да го направим по-красиво, по-гостоприемно и по-добро място за живеене.

Да продължим с това: 2004 – ДКТ „Иван Димов“

Сградата на хасковския театър е построена през далечната 1926 година, близо 50 години след първото театрално представление, поставено тук от Антон Попов.

Всички сме горди с богатата история на нашия театър, която среща на хасковска сцена едни от най-видните български театрални дейци.

Вярвам, и не само аз, че 2004 година бе повратна за хасковския театър и решаваща за неговото бъдеще. Тогава извършихме мащабен и уникален ремонт, който превърна ДКТ “Иван Димов“ в един от най-красивите и съвременни театри в страната.

Бе свършена огромна работа за външното и вътрешно преобразяване на театъра, част от която бе цялостната подмяна на интериора, сценичната механизация, водопроводната и електрическа системи. Особено важно бе да запазим архитектурата от годините на построяването, но да бъде тя още по–стилна и впечатляваща със своите извисени колони, красив фронтон, цветни релефни пана и други декоративни решения.

Официалното откриване бе на 8 септември 2004 година, когато бе чествана 125-годишнината на театралния живот в града.

Огромно признание за всички, оставили нещо от себе в реновирането и историята на хасковския театър, за да го има днес такъв какъвто е – истинско място на духа и съзиданието. Място, приютило много дръзновение, талант и амбиция, за да остане в Хасково съхранена магията на сценичното изкуство, за да има пламък в очите и сърцата на публиката!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.