ГЕОРГИ ИВАНОВ: ГРИЖА ЗА НАЙ-УЯЗВИМИТЕ – 2004-2015 /СНИМКИ/

Община Хасково бе първата в страната, която осъществи проекти за решаване на важни социални проблеми на хора в неравностойно положение, социално слаби и уязвими групи, на възрастните хора.

Част от направеното:

Блок 118 на бул. „Освобождение“ – 20 години след първата копка блокът бе довършен с 24 апартамента за самотни майки, многодетни и социално слаби семейства.

15 еднофамилни къщи на „Червена стена“ за социално слаби семейства, всяка от тях с обща площ от 90 кв.м.

5 пететажни жилищни сгради с обща разгърната площ 8200 кв.м за социално слаби на ул. “Г. Кирков” с 106 апартамента, всеки с дневна и бокс, 2 спални, санитарен възел, мазе. Дневен център за възрастни хора в комплекса на ул. „Г. Кирков“ с медиатори за разнообразяване свободното време на възрастните ни съграждани.

Дом за възрастни хора на „Кенана“ – ремонтиран покрив и санитарни възли, поставена хидроизолация, сменена ВиК-инсталация, освежени помещения, изграден параклис .

4 жилищни сгради с 64 апартамента за етническите малцинства оставени за довършване на по-късен етап.

Основен ремонт на Дневен център за деца и младежи с увреждания “Марина”.

Защитено жилище за младежи – основен ремонт, обзавеждане и оборудване на съществуваща сграда, за да се подготвят младежите с продължителен институционален престой за самостоятелен живот в общността.

Обществена къпалня и здравен център в кв. Република за подобряване достъпа на ромската общност до качествени медицински услуги – осигурен медицински персонал и оборудване за първични прегледи и консултации.

Два Центъра за настаняване от семеен тип – за деца и младежи с умствено изоставане и увреждания, както и техните семейства.

Център за обществена подкрепа и социални услуги на деца в риск, уязвими семейства и самотни родители в риск.

Активно действащ Социален патронаж за грижа и подкрепа на нуждаещите се.

Лъчетерапевтичен комплекс за специализирана медицинска, диагностична и консултативна дейност при лечение на онкологични заболявания.

Обреден дом за тъжни ритуали на централните гробища (с хладилна камера) за достойно сбогуване с покойниците.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.