ДОСТЪПНА СРЕДА И НАДЕЖДНА СРЕДА ЗА СПОРТ

През годините полагахме постоянни усилия за осигуряване на достъпност и пълноценни условия за ползване на спортните обекти и съоръжения в общината.

Част от направеното  –

Мащабна реконструкция на стадион „Хасково“ – голям и скоростен ремонт, наложен спешно заради влизането на хасковския футболен отбор в “А” група и произтичащите от това лицензионни изисквания на БФС.

За 2 месеца бе свършено – тотално обновяване и реконструкция на игрище (дренаж, поливна система, чим и др.), трибуни вкл. нови 6000 седалки, помощни терени, административна сграда (покрив, хидроизолация, смяна дограма, ремонт санитарни възли, ел. инсталация и др.), сграда под козирката (нова настилка, ремонт санитарни възли, Вик и ел. инсталация и др.), външни санитарни възли, входове и ограда, часовникова кула, ново електронно табло и др.

Мащабна реконструкция на зала „Спартак“ – подмяна на дограмата, на ВиК и електроинсталациите, топлоизолация и хидроизолация по стени и покрив, ново дюшеме и климатици в залите по бадминтон и хандбал, освежени всички помещения, ново оборудване за санитарните възли, фаянсова облицовка и др.

Ремонт на зала „Юнак“ – цялостен ремонт на големия салон, коридорите и фоайето; ново дървено дюшеме, нова дограма и мазилка; изцяло обновени съблекални, сервизни и санитарни помещения; нови ВиК и ел. инсталации и др.

Ремонт на зала „Дружба“ – цялостно освежаване на голямата зала за баскетбол, вкл. игрището и всички санитарни помещения, монтаж на нови седалки, електронно табло и климатици; ремонти в залите по борба, вдигане на тежести, нов салон с професионално оборудване за силов трибой и др.

Ледена пързалка „Спартак“ – изградихме първата извън столицата ледена пързалка на площ от 600 кв.м., където освен многобройните любители, тренираше и детският хокеен отбор на Хасково.

Зона за спорт и отдих „Авеню“ – 15 дка благоустроен терен с игрища за футбол, баскетбол, тенис и волейбол, трибуни за зрителите и съблекални, нови паркинги, места за отдих и детска площадка.

Велоалеи и скейтборд площадка – заедно с реконструкцията на парк „Кенана“ обособихме 6 км велоалеи и скейтборд площадка с бетонни рампи на площ от 1 дка.

Мотописта- при откриването през 2011г. това беше едно от най-новите и модерни състезателни трасета на Балканския полуостров според всички изисквания на Европейската и Световната федерация по мотокрос. Тук можеха да се състезават мотоциклети от всички класове, както и бъги и ATV.

Терен за футбол – заедно с реконструкцията на парк „Ямача“ бе обособен терен за футбол от 2 дка.

Активна подкрепа на спортните клубове и пълно съдействие при организацията на спортни събития.

С признание към труда, амбицията и успехите на всички спортисти и радетели на спорта в Хасково.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.