ЗЕЛЕНОТО БОГАТСТВО НА ХАСКОВО

Георги Иванов:

През 2012 г. отбелязахме 120 години от началото на озеленяването в Хасково, което започва през 1892 г. с благоустрояването на терена на сегашната Градска градина.

През 2011 г. Хасково бе удостоен от МОСВ с приза „Най-зелен град на България“ – заслужено признание за целенасочената програма, която през годините провеждахме за опазване и разрастване на зелената система на Хасково, и за благоустрояване на площите за широко обществено ползване.

Част от свършеното:

Реконструкция и модернизация на парк “Ямача“, в т.ч. нови алеи, детски площадки, площадка за организация на движението, терен за футбол, подновен параклис и благоустроено пространство около него, нова декоративна растителност и др.

Реконструкция и модернизация на парк „Градска градина”, в т.ч. преустроена алейна мрежа, нови места за отдих, детски площадки, сцена, площадка за спорт, водна площ, нова растителност и др.

Благоустрояване на бивше депо за отпадъци в кв. Куба, в т.ч. изградени пешеходни алеи, площадки за отдих, детски площадки, инсталирано осветление и поливна инсталация, озеленяване, оборудване на площадките и др.

Реконструкция и благоустрояване на централна градска част, в т.ч. нови настилки, преустройство на фонтаните пред читалището и на площада, нови дървесни, храстови и цветни видове, осветление, места за отдих, детска площадка, поливна инсталация, паркоместа и др.

Изграждане на зона за спорт и отдих „Авеню“, в т.ч. детска площадка, места за отдих и 4 игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис, озеленяване и др.

Реконструкция на подхода и зоните за отдих в парк „Кенана“, в т.ч. площадки за отдих, нови настилки и растителност, велоалеи, скейтборд площадка и др.

Благоустрояване и залесяване в района на Музея на тракийското изкуство в с. Александрово.

Реконструкция на парковете до и срещу театъра.

Облагородяване дворовете на църквите „Св. Богородица“ в Хасково и „Успение Богородично“ в с. Узунджово.

Реконструкция и обновяване на над 30 детски площадки и междублокови пространства.

Регулярни грижи за над 1000 дка озеленени площи за широко обществено ползване и над 2300 дка лесопаркови площи.

Огромно признание за труда, идеите и ентусиазма на всички, посветили се на изграждането, опазването и поддържането на зеленото богатство на Хасково!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.