ТРИБАГРЕНИКЪТ СЕ ИЗВИСЯВА В ПАРК „ЯМАЧА ПО ИДЕЯ НА ГЕОРГИ ИВАНОВ

Трибагреникът се извисява в парк „Ямача“ по идея на Георги Иванов 

Помните ли?… На 20-ти юли 2012 година, на Илинден, с тържествена церемония в град Хасково бе открит пилонът с националния флаг на България! Идеята за издигането му, приветствана от целокупната хасковска общественост, е на Георги Иванов.

Трибагреникът се извисява в парк „Ямача“ на един от най-високите хълмове в Хасково. Размерите му са 6 на 9 метра, а височината на металния пилон е 30 метра. Този символ на града се намира в непосредствена близост до Монумент Пресвета Богородица и Камбанарията. Издигането на пилона с националния флаг на България бе една своеобразна еманация на високия патриотичен дух на хасковлии, съхранен през вековете. От този ден нататък, българският трикольор се вижда от всяка една точка на град Хасково.

Идеята се родила при многократните посещения на градоначалника по онова време – Георги Иванов в Турция, където на много места бил издигнат символа на южната ни съседка.

От администрацията поръчали стълба от Турция, тъй като в страната ни не се произвеждали. Платът за знамето също е от там.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.